Lemon poppyseed cake with lemon icing

Het is zomer!! De tijd voor heerlijke Palmparkies avondjes in het park. Naast lekkere drankjes, een picknickkleed en een leuke band is natuurlijk een heerlijk hapje ook erg belangrijk. De hartige hapjes worden verzorgd door mijn vriendinnen en ik zorg voor een lekker toetje.

Deze citroencake is heerlijk fris en ziet er leuk uit door de zwarte maanzaad puntjes. Om het geheel af te maken wordt de cake overgoten met een frisse citroen icing.

Ingrediënten:

Cake:

  • 200 gr. Tarwebloem
  • 1 el Baking soda
  • 1 tl zout
  • 150 gr. suiker
  • Rasp van 1 citroen
  • 5 el Griekse yoghurt (0% vet)
  • 60 ml magere melk
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el vanille extract
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 1,5 el maanzaad

Icing:

  • 200 gr. poedersuiker
  • 3 el citroensap
  • 3 el magere melk

Bereidingswijze 1,5 uur

  1. Verwarm de oven op 170 graden en vet je cakevorm in.
  2. Meng de tarwebloem, zout en bakingsoda in een kom en deze deze aan de kant.
  3. Doe de suiker en de citroenrasp in een kom en roer deze door. Voeg hierbij de Griekse yoghurt, magere melk, olijfolie, vanille, ei en eiwitten en als laatste het maanzaad.
  4. Mix het geheel krachtig door elkaar totdat de eieren een beetje luchtig zijn geklopt (het geheel ziet er erg waterig uit, dit is geen probleem)
  5. Voeg daarna de droge mix van de bloem, bakingsoda en zout toe aan het natte mengsel en roer dit tot een geheel.
  6. Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 50 min gaar. (Cupcakes in ongeveer 20 min)
  7. Laat de cake afkoelen voordat je de icing aanbrengt!

Icing:

  1. Mix de poedersuiker met citroensap en melk tot een glazuur.

Als de cake is afgekoeld kun je de icing aanbrengen over de bovenkant van de cake.

Smaaklik eet!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s