Daar zit pit in! Pittige loempia’s van filodeeg

Deze loempia’s zijn gezond, snel klaar en nog eens super lekker ook. Dit maakt deze gezonde versie van een loempia de ideale maaltijd voor een gezonde dag na een weekend vol met feestjes en lekkernijen. Je moet wel van een beetje pit houden want ze zijn aardig spicy aan de binnen kant.

Je kunt de chilipoeder ook weglaten voor een wat mildere variant.

Dit recept is voldoende voor 5 middelgrote loempia’s

Ingrediënten:

  • 5 vellen filodeeg
  • 250 gr. Italiaanse roerbakgroente
  • 1 ei
  • Olijfolie
  • ¼ tl Chilipoeder
  • ½ tl Uipoeder
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • ¼ tl Zout
  • 1 el Chilisaus
  • ½ el Ketjap manis

Bereidingswijze (20 min):

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Bak het ei in de pan tot een mooie omelet en haal deze van het vuur als hij gaar is.
  3. Bak de roerbakgroente samen met de chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en zout in 5 min gaar.
  4. Voeg bij de laatste minuut de Ketjap manis en de chilisaus toe.
  5. Leg een vel filodeeg op een platte ondergrond en smeer deze in met een dun laagje olijfolie, en leg daarna het tweede velletje erbovenop. Snijd het vel doormidden om de juiste grote te krijgen voor je loempia.
  6. Vul de loempia met de roerbakgroente en het ei, zorg ervoor dat je genoeg ruimte overhoudt aan de zijkant om de loempia dicht te vouwen.
  7. Smeer de buitenkant van de loempia in met een klein beetje olijfolie
  8. Bak de loempia’s af in de oven in 15 minuten.

Je kunt er nog wat chilisaus bij serveren maar ik vond ze al pittig en smaakvol genoeg zonder.

Smaaklik eet!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s