Simple is the best, Cheeseburger!

Er gaat niks boven een heerlijke burger op een brakke zondag na een goed feestje. Vaak zijn de gerechten die het simpelst zijn ook het lekkerst en dat geld ook voor deze cheeseburger. Met een paar simpele ingrediënten zet je een heerlijke maatlijd op tafel!

Dit recept is voor 2 heerlijke hamburgers.

Ingrediënten:

  • 300 gr. Rundergehakt
  • 1 ui
  • 1tl knoflookpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 ½ tl gehaktkruiden
  • 1 el Curry / tomatenketchup
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 2 plakjes cheddar kaas
  • 2 Italiaansebollen
  • 200 ml tomato de pomodoro
  • 1tl Oregano
  • 1tl uipoeder
  • 1tl Suiker
  • 2 teentjes knoflook

Ook heel handig om te hebben is een hamburgerpers, hierdoor krijgen je burgers een mooie vorm en zijn ze lekker stevig.

Bereidingswijze (25 min):

  1. Zorg dat je het gehakt goed op smaak maakt. Dit doe je door het gehakt te mengen met 1 ei, ½ ui (gesnipperd), knoflookpoeder, paprikapoeder, gehakt kruiden en de curry.
  2. Zorg dat alle smaken goed door het gehakt zijn gemengd en zorg dat het weer een stevig geheel wordt door het paneermeel toe te voegen en ze de juiste vorm te geven met de hamburgerpers
  3. Bak de burger in de pan of grill. Zorg dat de burger gaar is maar niet doorbakken.
  4. Maak ondertussen de tomatensaus door een uitje samen met 2 teentjes knoflook aan te fruiten. Voeg de tomato pomodoro, suiker, oregano en uipoeder toe en laat het 5 minuten pruttelen
  5. Als de hamburger gaar is laat je een plakje cheddarkaas smelten op de burger.
  6. Snijd de Italaansebollen open en beleg met de burger en de tomatensaus

Smaaklik eet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s