Nasi Goreng

Makkelijke vrijdag: Nasi Goreng

Nasi Goreng is de ideale maaltijd voor veel eters om voor in de vriezer. Je maakt gemakkelijk een grote pan en het is zo klaar!

Dit recept is voor 5 personen:

Ingrediënten

  • 375 gr. Breukrijst
  • 500 gr. Gehakt
  • 3 Teentjes knoflook
  • 2 Uien
  • 400 Gr. Bami / Nasi groente
  • 2 tl Laos
  • 2 tl Korianderzaad
  • 1 tl komijn
  • 2 tl Kurkuma
  • 2 el Ketjap
  • 2 tl Sambal
  • 5 eieren
  • Satésaus

Bereidingswijze: (30 min)

  • Zet een pan water op het vuur en brengt het aan de kook. Als het water kookt voeg je de rijst toe en laat dit 4 min. koken (op de verpakking staat 11 ZEKER NIET doen) Na 4 minuten giet je de rijst af en laat het nog min 10 min. staan met gesloten deksel
  • Bak en gehakt samen met de ui en knoflook bruin in een koekenpan of wok.
  • Voeg de Nasi-groente bij het gehakt en bak het 2 min.
  • Nu voeg je de droge kruiden (Laos, Korianderzaad, Komijn en Kurkuma) toe aan het gehakt mengsel.
  • Om de nasi af te maken voeg je de rijst beetje bij beetje toe aan het gehakt.
  • Breng als laatste op smaak met Sambal, Ketjap en zout

Serveer deze heerlijke nasi samen met een eitje, satésaus en wat Kroepoek

Smaaklik Eet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s