Fondant Taart

Fondant taart maak je zo!

Het is niks leukers dan je vrienden, familie of collega’s verrassen met een zelf gemaakte taart. Met fondant of marsepein kun je een thema aan je taart geven waardoor je hem kunt aanpassen aan elke gelegenheid. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een biscuit maar ik kies voor boerencake. Deze cake is voller en smeuriger van smaak dus maakt de taart extra lekker!

Dit beslag is voldoende voor een springvorm van 24 cm.

Ingrediënten:

Cake:

  • 450 g patentbloem, gezeefd
  • 450 g boter + 10 gr. om in te vetten
  • 225 g kristalsuiker
  • 1 el citroensap
  • 225 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 7 eieren, maat M (250 g ei)
  • 75 g dikke yoghurt

Botercrème:

  • 100 gr. boter
  • 100 gr. poedersuiker

Fondant / Vulling

  • 2 grote el aardbeien jam (mag de allergoedkoopste zijn)
  • 2 pakjes fondant (Als je veel wilt versieren koop er dan één extra)
  • kleurstof  (Icing colors van wilton)

Bereidingswijze (cake 75 min, afwerking tussen 1 en 4 uur)

Cake:

  • Zorg dat de producten op kamertemperatuur zijn en verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Klop de boter samen met Kristalsuiker, Basterdsuiker, citroensap en vanillesuiker tot een romig geheel.
  • Voeg nu één voor één de eieren toe aan het boter mengsel. Klop de eieren in 4 min goed luchtig want dit zorgt voor een lekker luchtig beslag. Mocht het mengsel gaan schiften voeg dan alvast wat bloem toe.
  • Zorg ervoor dat je de bloem zeeft voordat je het toevoegt aan het beslag want dit voorkomt klontjes. Gebruik vanaf nu een spatel ipv een mixer om de bloem te mengen met het geheel. (hierdoor blijft het beslag luchtig) schep de bloem beetje voor beetje bij de rest van het beslag.
  • Lepel als laatste de yoghurt door het beslag. (Even proeven, zoo lekker cake beslag)
  • Giet het beslag in een ingevette springvorm en bak in het midden van deIMG_20150913_145904.jpg oven in 60 minuten gaar.
  • Als de cake gaar is haal je hem uit de oven en laat je hem op een rooster goed afkoelen.

Botercrème:

  • Mix de boter tot een zacht geheel en voeg daarna beetje bij beetje de poedersuiker toe. Uiteindelijk bestaat er een gladde crème. Voor wat extra smaak kun je evt. een smaakje zoals vanille of chocolade toevoegen.

Opmaken van de taart:

  • Als de cake volledig is afgekoeld (Dus echt koud!!) ga je verder met het bekleden van de taart. Als eerste snijd je de taart doormidden en ga je deze vullen met jam.
  • Leg 2 el jam op het midden van het onderste deel van de cake en smeer het uit. Zorg dat je aan de buitenkant ongeveer een halve cm overhoud zodat de taart niet gaat lekken (Fondant en jam zijn vijanden)
  • Leg het bovenste deel van de cake er boven op zodat de taart weer één geheel vormt.
  • Smeer nu de bovenkant en alle zijkanten in met de botercrème. Hoeft maar een heel dun laagje te zijn en kun je gewoon met een mes aanbrengen zoals je ook boter op je boterham smeert.
  • Nu is je taart klaar voor de laag fondant (Wil je strakke randen laat de taart dan 1 nacht drogen in de koelkast)

Fondant:

  • Fondant kun je kopen in kleur of kleuren met kleurstof. Zorg dat je van te voren een duidelijk beeld hebt  van je ontwerp zodat je weet welke kleuren je moet gebruiken:
  • Kijk onderstaande video voor een uitleg hoe je de fondant op je cake aanbrengt:
  • Nu kun je de cake gaan bekleden met fondant zoals je zelf wilt. Hie
    rvoor kun je standaard figuurtjes gebruiken of zelf een ontwerp IMG_20170329_180825.jpgmaken. (Bijvoorbeeld met een logo wat je van te voren hebt uitgeprint en dan overtekent op je fondant)

 

Succes met knutselen!

 

Smaaklik eet!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s